Alle informatie Alle informatie

Alle informatie

Hier vind je alles wat je moet weten voor jouw bestelling

 • Wat zijn de prijzen van de kaarten?

  Festikaart is een leverancier voor luxe drukwerk. Over prijzen zijn we erg transparant, álle prijzen vind je dan ook terug op onze website, bij ieder kaartje afzonderlijk en in onze prijzencalculator.

  Hoe wordt de prijs bepaald?

  Optie 1. Kies een bestaand ontwerp van onze website of lever een eigen ontwerp aan. Hierbij zijn kleur- en tekstwijzigingen mogelijk (géén lay out aanpassingen). Je betaald namelijk alleen de kostprijs voor het drukwerk.

  Optie 2. Kies één of meerdere kaartjes van onze website en laat dit aanpassen of combineren. Hierbij zijn formaat, kleur, tekst- & lettertype wijzigingen mogelijk, ook lay out aanpassingen zoals uitlijningen, het tekenen en toevoegen van kleine items en veranderen van hartjes naar sterretjes etc. Je betaald dan €40 + de kostprijs voor het drukwerk.

  Optie 3. Een ontwerp volledig op maat. Zit jouw wens er nog niet tussen maar ben je overtuigd dat wij binnen onze stijl iets kunnen ontwerpen? We nemen een zéér beperkte hoeveelheid maatwerk aan. Je betaald dan €100 + de kostprijs voor het drukwerk.

 • Hoe werkt het bestellen?

  Je kan onze kaarten bestellen door het kaartje (met jouw teksten omschreven in het opmerkingenveld) in je winkelmand te leggen. Na het doorlopen van het bestelproces nemen wij contact met je op om je bestelling door te nemen of aan de slag te gaan. Je ontvangt uiteraard áltijd een digitale opzet van jullie kaart, welke nog gewijzigd kan worden.

   

 • Wanneer moet ik bestellen?

  Dit is afhankelijk van de gekozen optie (zie hierboven). We adviseren in alle gevallen, om zo snel mogelijk je digitale kaart klaar te laten zetten vóór de geboorte of gelegenheid.

  De gemiddelde doorlooptijd van concept tot klaar voor druk is;

  Bestaand ontwerp: binnen 1 week
  Ontwerpen combineren of aanpassen: 2-3 weken
  Ontwerp op maat: minimaal 4 weken – maximaal 10 weken

 • Kan ik een papieren drukproef ontvangen?

  Nee, het niet mogelijk om een fysieke drukproef te ontvangen. Fysieke drukproeven zijn namelijk alléén mogelijk als het kaartje kan worden geprint. Dit is een voordelige manier maar van vele malen lagere kwaliteit om kaartjes te verkrijgen. Festikaart drukt haar werk middels stempels, op de hand, op oude persen voor een prachtig resultaat.

 • Kan ik eerst een proefontwerp ontvangen?

  Ja, dat is mogelijk tegen de onkosten. Deze kosten variëren tussen de €40 – €150. Wij werken géén gratis ontwerpen!

 • Hoe krijg ik het geld van de proefkaartjes retour?

  Vermeld bij je bestelling dat je reeds proefkaartjes hebt besteld. We boeken het bedrag van de proefkaartjes retour of verrekenen dit met jouw bestelling.
  Let op, er worden dagelijks enorm veel proefpakketten verzonden, wij kunnen daarom niet onthouden wie wanneer recht heeft op het retour van de gemaakte kosten.

 • Waarom zijn niet alle online voorbeelden beschikbaar als proefkaart?

  Wij drukken altijd in opdracht. Alles dat op de website staat gepubliceerd is voor onze klanten gedrukt. In verband met privacy hebben wij géén toestemming om bestaande kaarten van onze klanten naar je toe te sturen. Daardoor is het niet mogelijk om ieder willekeurig kaartje welke op onze website staat afgebeeld, fysiek te ontvangen. Heb je een mooi kaartje gezien maar is deze niet beschikbaar als proefkaartje? Kies dan voor een kaartje waarbij het papier en de afwerking nagenoeg gelijk zijn of kom bij ons langs in de studio in Assen (DR).

 • Kan ik ook een andere kleur kiezen?

  Ja! Ieder kaartje is vrij om te zetten in ieder gewenste kleur. Inspiratie nodig? Bij onze proefkaartjes leveren we een kleurenkaart!
  Een jongenskaartje kan dus heel makkelijk een meisjeskaartje worden en vice versa.

 • Kan ik ook een ander formaat krijgen?

  Ja! Heb je een vierkant enkelvoudig kaartje gezien maar ontvang je liever een langwerpige variant of een gevouwen?
  Wij leveren onze kaarten op het formaat 13×13, 10×15, en 21×10 centimeter, zowel enkelvoudig als gevouwen. Een afwijkend formaat? Dat is in overleg mogelijk, echter kan dit een meerprijs met zich meebrengen.

   

 • Waarom raadt Festikaart een wit kader om je drukwerk af?

  Natuurlijk is het tof om af en toe ook objecten niet tot de rand te laten doorlopen en juist te kiezen voor een kader rondom je ontwerp. Een wit of juist gekleurd kader? Gaaf! Maar wel erg riskant. Want je krijgt erg snel een kader dat niet aan elke kant exact even dik is waardoor het al snel lijkt alsof het slecht gesneden is. We leggen je uit hoe dit werkt en hoe je dit kunt voorkomen.

  We drukken je product op een vel dat altijd groter is dan je formaat. We snijden het dan ook altijd keurig naar het door jou bestelde formaat. Dit doen we natuurlijk met de grootst mogelijke zorg, maar ook als we heel erg ons best doen kunnen we helaas niet op 0,05 millimeter precies snijden. Als we drukken zit daar namelijk al een minimale verschuiving in als het vel uit de pers komt. Daarna snijden we, en kunnen we ook een minimale verschuiving krijgen. Dit samen kan snel oplopen tot grote optische gevolgen zorgen. Eigenlijk is het heel simpel. Stel: je hebt een wit kader om je ontwerp van 5mm dik, door een kleine verschuiving van een millimeter dan is je linker witte kader 6 mm en je rechter kader slechts 4 mm. Het makkelijkste advies is om gewoon geen wit kader te gebruiken. Wil je dit toch? Dan is het risico altijd voor de klant.

   

 • Waarom leveren jullie pas vanaf een oplage van 50 kaartjes?

  Omdat alle kaartjes die wij leveren worden gedrukt in hoogwaardige drukkwaliteit of met een ambachtelijke druktechniek zijn de opstartkosten erg hoog. Deze opstartkosten bepalen een groot deel van de kostprijs en zijn reeds verrekend in onze eindprijzen. Het bedrag van de eenmalige opstart kan pas uit als je minimaal 50 kaartjes bestelt, een hogere oplage is in verhouding zelfs voordeliger. Een lagere oplage is in een enkel geval mogelijk maar de prijzen zullen hierdoor niet lager uitvallen.

 • Ontvang ik enveloppen bij mijn kaartjes?

  Nee, alle prijzen zijn pure drukprijzen en zijn exclusief enveloppen. Wij kunnen de enveloppen er wel bijleveren maar dit is zeker niet verplicht. Bestel je bij ons de enveloppen? Dan leveren we uiteraard een passend formaat bij de kaart.

   

 • Kan ik de enveloppen ook vooraf ontvangen?

  Ja, we kunnen de enveloppen op voorhand versturen tegen een vergoeding van de extra kosten. Wij rekenen hiervoor eenmalig €5,95 (klein pakket, NL klanten). Helaas bied het postorderbedrijf PostNL geen service aan om een klein pakket naar het buitenland te versturen tegen een gereduceerd tarief. Om deze reden bieden wij geen optie aan om de enveloppen op voorhand naar België te verzenden.

 • Kan ik ook alleen accessoires bestellen?

  Nee, dit is niet mogelijk. Wij leveren enkel drukwerk en bijbehorende accessoires aan de klanten waar wij voor drukken.

 • Wat zijn de verzendkosten?

  Wij versturen vrijwel alles met het postorderbedrijf PostNL. Deze streeft ernaar alle pakketten een volgende werkdag te leveren (NL & BE).

  Het tarief van een pakket geboortekaartjes binnen Nederland kost €6,95
  Het tarief van een (klein) pakketje enveloppen vooraf binnen Nederland kost €5,95
  Het tarief van een pakket geboortekaartjes naar België kost €13,00
  Het tarief van een proefpakketje kost altijd €2,61

   

 • Moeten wij zelf alles nog in elkaar zetten en verzenden?

  Ja, alle artikelen die je bij ons bestelt worden altijd los mee verzonden en dien je zelf in elkaar te zetten. Je kunt de kaartjes en/of enveloppen eenvoudig afmaken met de bijgeleverde producten. Het verzenden van de kaartjes is niet inbegrepen, jullie zijn zelf verantwoordelijk voor het verzendklaar maken en de bijbehorende postzegels. We bieden helaas geen service aan dat wij de kaartjes in elkaar zetten of voor jullie verzenden!

 • Hoe werkt die foliedruk-afmeting?

  Onze foliedruk drukken we op een pers welke de stempel verwarmd en zo de folie prachtig in het papier zet. Voor deze techniek hebben we cliché stempels nodig, een hitte bestendige stempel met delen die omhoog komen (jouw ontwerp).

  Een foliestempel is een kostbare bijdrage in het hele proces van foliedruk. De afmeting van de stempel en grootte van de folierollen zijn dus bepalend voor de prijs van het foliedrukken.

  Standaard hanteren we een stempel van formaat A7 – 10x7cm. Indien je meer folie wilt toepassen op je kaart hebben we grotere stempels en rollen nodig, dat is duurder in materiaal.

  Je kan bij ons kiezen uit een folie-afdruk binnen het formaat A7 (10x7cm), A6 (10x15cm) of heel soms A5 (15x30cm).

  Voorbeeld; een foliestempel van formaat 10x7cm is niet toereikend genoeg om een héle kaart van het formaat 21x10cm te bedrukken. Toch kunnen we prima een prachtige kaart ermee drukken door te kiezen om niet alles van boven naar beneden van folie te voorzien.

 • Welke papiersoorten gebruiken jullie?

  Natuurkarton, 340 grams, een gladde strakke hagelwitte papiersoort. Geschikt voor full colour drukwerk en gevouwen kaarten.

  Glad & mat karton, 400 grams. Een zeer gladde en met matlaminaat voorziene kartonsoort. Perfect voor het foliedrukwerk voor een zeer strakke afwerking.

  Reliëfpapier, 360 grams. Een gebobbelde papiersoort met reliëf dat het meest van wolkjes weg heeft. Te gebruiken voor full colour drukwerk en foliedrukken.

  Structuurpapier, 300 grams. Een off white papiersoort met een linnenstructuur. De lijnen zijn goed zichtbaar in het verge papier. Te gebruiken voor full colour drukwerk en foliedrukken.

  Colorplan katoenpapier, 500,600 en 900 grams. Een dikke papiersoort, extra zacht en perfect te gebruiken voor Letterpress en foliedrukken. Niet mogelijk om full colour te bedrukken.

 • Hoe moet ik betalen?

  Bij ons kan je heel eenvoudig betalen via de website. Je kan vooraf betalen middels IDeal of Bankcontant.

  Indien geen van beide een optie is, kan men ook de betaling voldoen middels een bankoverschrijving. Het resterende bedrag kan je voldoen wanneer de kaartjes in productie gaan (bij de geboorte).

  Wens je liever pas te betalen als je je kaartjes thuis hebt ontvangen? We accepteren we ook betalingen via Klarna, hiermee kan je achteraf betalen (binnen 14 dagen na levering).

 • Wat zijn de levertijden?

  Haastige spoed is zelden goed. We begrijpen als geen ander dat jij je kaartjes graag snel verstuurd (liever nog gisteren dan vandaag toch?). Desondanks nemen wij graag de tijd voor jouw exemplaren. Niemand wilt een stapel prachtige kaartjes met spel- of drukfouten. Over een half jaar weet niemand meer op welke dag jij je kaartjes hebt verzonden, maar over 5 jaar weet iedereen nog dat ene kaartje waar de datum niet goed stond of dat label verkeerd gestanst was.

  Hoewel de titel anders doet vermoeden, spreken wij altijd van productietijden, de benodigde tijd om jouw kaartjes te kunnen produceren alvorens het verzonden wordt! Zijn de gegevens vóór 12.00 uur aangeleverd dan worden orders op werkdagen dezelfde middag nog in productie genomen. Mailen jullie ná 12.00 uur? Dan geldt dat ze de eerstvolgende werkdag in productie gaan.

  Full-colour 2-3 werkdagen productietijd
  Foliedruk 5 werkdagen productietijd
  Letterpress 5 werkdagen productietijd

  Losse tags welke gesneden moeten worden kennen 1 productietijd langer dan bovengenoemde. De langere productietijden zijn geen onwil maar inherent aan het luxere drukwerk. Met name bij de vele kaartjes en labels zijn één of meerdere stempels of stansen nodig. Deze moeten vaak nog worden gemaakt, hier gaan circa 2-3 werkdagen overheen alvorens er mee gedrukt kan worden.

  Onze productietijden zijn indicaties, wij doen ons uiterste best om deze tijden na te komen. Echter er kunnen géén rechten aan worden ontleent. Veel van onze werkzaamheden gebeurd nog ‘ouderwets’ met de hand. In enkele gevallen kan het daardoor voorkomen dat er mogelijk een werkdag extra nodig is dan aanvankelijk aangegeven om onze kwaliteit te kunnen waarborgen. Er vindt géén restitutie plaats indien dit voorvalt.

Prijzen!

Eenvoudig online in te zien.

Berekenen!