Meest gestelde vragen

Type hier je vraag:
Gerelateerde vragen over Vragen over proefdruk
- Waar blijft mijn proefdruk?

Proefdrukken gaan tweemaal per week in productie.

Voor maandag 15 uur besteld = woensdag verzenden

Voor donderdag 15 uur besteld = maandag verzenden

Afhankelijk van op welke dag je besteld hebt, kan het hierdoor voorkomen dat je soms een week moet wachten voordat hij in huis is. Hou hier rekening mee, bestel dus tijdig je proefdruk en liever niet last minute. De kans dat deze pas na de bevalling op de mat ligt is dan aanzienlijk groter.

Alle proefkaartjes worden met brievenbuspost verstuurd, zonder track & trace (tenzij het bedrag hoger is dan €35), je ontvangt daarom geen e-mail van verzending. Deze zending is voor zowel jou als voor mij niet te traceren. Hoewel we tegenwoordig gewend zijn om alles binnen 24u in huis te hebben, geldt dit helaas voor briefpost niet meer.

Brievenbuspost doet er anno 2024 ca 2-5 werkdagen over binnen Nederland en 3-8 werkdagen naar België.

Je kan in je account, bij bestellingen altijd controleren wat de status van je bestelling is.

Heb je binnen 7 werkdagen ná verzending nog geen proefkaart ontvangen, dan stuur ik kosteloos het kaartje opnieuw toe!


- Kan ik een gratis proefdruk krijgen?

Bij je bestelling krijg je één proefdruk gratis t.w.v. €5,-

Iedere proefdruk kost bij Festikaart precies de prijs dat ik kwijt ben voor het maken ervan. Dit is een bewuste keuze, om misbruik te voorkomen. Én om mijn prijzen zo transparant mogelijk te houden. Partijen die met gratis proefdrukken strooien, hebben vaak een hogere prijs voor de oplagen kaarten. Jij ontvangt van mij een korting als je zelf ook daadwerkelijk een oplage kaartjes afneemt. Bij je bestelde proefdruk ontvang je een kortingscode, welke je kan verzilveren op je geboortekaartjes met een maximum gebruik van 1 kortingscode per klant.


- Kan ik een proefdruk krijgen

Wil je graag een fysiek exemplaar thuis ontvangen van jouw design, om formaat, papier en design te bepalen vóór je een volledige order plaatst? Dat kan alleen in de druktechniek print. Deze zijn eenvoudig online te bestellen wanneer je je kaartje in de editor hebt gemaakt. Kies dan bij 'Bestel proefkaartje' voor het aantal '1'. Staat deze optie er niet? Dan is het helaas niet mogelijk om een gepersonaliseerde proefdruk te ontvangen. Proefdrukken in letterpress, folie & reliefdruk zijn helaas niet mogelijk.

Voor letterpress, off-set druk, traditionele foliedruk, reliëfdruk, velours- of linnen bedrukking kunnen we géén fysieke proefdrukken voorzien tegen een acceptabele prijs. De opstartkosten wegen het zwaarste en beginnen bij €150,- Hierbij raden we aan gebruik te maken van onze sample service of een proefdruk in te bestellen in print.