• Vragen of hulp nodig?
  • Stuur Whats-App bericht: +31 6 517 25 973
  • Of mail naar: team@festikaart.nl

 

Editor uitlegWat leuk dat je op het punt staat om je eigen geboortekaartje te gaan ontwerpen. Hierbij geven we je graag een korte rondleiding door onze online ontwerptool. 
Stapsgewijs nemen we je mee in onze werkwijze en tips. Om te beginnen raden wij je ten zeerste aan om je kaartjes te ontwerpen op een laptop, computer of tablet. Op je telefoon is het net iets te klein om getailleerd te kunnen werken. 
Veel plezier! Heb je hulp nodig? Contacteer ons gerust op info@festikaart.nl

1. Kies een kaartje dat het dichtste bij je wensen ligt. Hij hoeft nog niet perfect te zijn. Want kleur, lettertype, folies en papiersoort zijn allemaal te wijzigen. Klik op de button [ZELF ONTWERPEN]

2. Wij beginnen voor het gemak met kaartje Chloe. Begin met het kiezen van een achtergrondkleur. Op de button met streepjes [//] vind je alle kleuren en optioneel ook achtergronden zoals waterverf, bloemenvelden etc. Kies je voor een velvet of linnenkaart? Dan kan je hier ook je kleur stof uitkiezen.

3. Er opent een door ons samengesteld kleurenpallet met de populairste kleuren. Onze collectie kaartjes vallen bijna allemaal binnen deze kleurenrange. Liever een andere kleur? Vul dan bij 'kleur code' de juiste HEX-code in.

4. Je kan kiezen om deze kleur alleen op de voorzijde te drukken, 'plaats op de volgende zijde'. Wil je achterop dezelfde kleur? Kies dan voor 'plaats over alle zijdes'. Vergeet niet op [PLAATSEN] te klikken om het in je kaartje te verwerken.

5. Eenmaal je kleur gekozen, kan je van start met je teksten. 
Tekstvakken vindt je onder de button [T]. Kies voor 'voeg tekstvak toe', er verschijnt een nieuw tekstvak waarin jij aan de slag kan.

6. Je kan eenvoudig een kleur voor je tekst kiezen uit ons kleurenpallet. Liever een andere kleur? Vul dan bij 'kleur code' de juiste HEX-code in. Let op, HEX-codes zijn alleen te gebruiken voor drukinkten, dit worden nooit foliekleuren. Ons foliepalet is vooraf samengesteld en niet aanpasbaar. 

7. Als je met de cursor over alle kleuren gaat, zonder deze aan te klikken, wordt er een kleine pop-up zichtbaar met de juiste kleur-term. Let hier goed op, vooral als je voor foliedruk kiest.

8. Onze editor heeft een prachtige selectie door ons samengestelde lettertypen. Kies het lettertype dat het best bij jou kaart en/of baby naam past. 

9. Om nieuwe illustraties toe te voegen kan je gebruik maken van de button met bloemetje [\ï/]. Hier is een hele database beschikbaar aan diverse afbeeldingen. Zwarte afbeeldingen kan je nadien iedere kleur geven. Afbeeldingen die al gekleurd zijn, kunnen niet omgekleurd worden.

 

10. Voeg een illustratie die naar je wens is toe in je ontwerp.

11. Je kan deze illustratie verkleinen door de hoeken van de illustratie naar elkaar toe te brengen met je muis. Je kan er ook voor kiezen om deze uit te lijnen met een specifieke afstand. 

12. Heb je alle stappen goed doorlopen, dan zou het zomaar kunnen dat je voorkant van kaartje Chloe hebt omgezet in bovenstaand exemplaar. Het kaartje heeft een hele nieuwe eigenheid gekregen.

13. Vergeet de achterkant niet! Werkt precies hetzelfde : ) 

14. Ben je helemaal tevreden dan kan je door naar het bestelproces. Controleer alle teksten, gegevens en andere items.

15. Pas als jij aangeeft dat je alles hebt gecontroleerd*, door het vinkje aan te zetten, kan je door naar [BESTEL OPLAGE] 
Soms kan je kiezen voor [BESTEL PROEFKAARTJE]. Echter proefdrukken zijn in foliedruk, letterpress en reliëfdruk niet mogelijk vanwege de hoge opstartprijs. 

*Wij nemen jouw bestand door op basis van druktechnische controle, maar lezen géén teksten, postcodes en telefoonnummers na op juistheid. 

16. Geef in je winkelmand aan welke extra folie-opties, letterpress-opties, en reliëfdruk je graag in je drukwerk wenst. Let op, alleen wanneer je deze optie mee afrekent wordt je drukwerk daadwerkelijk met een bijzondere druktechniek voorzien. Kies je er (on)bewust voor deze niet mee te bestellen, dan worden kaartjes standaard gedrukt met inkt.