• Geboortekaartjes om zelf te maken
  • Met échte letterpress foliedruk in 24 kleuren
  • Ook geschikt voor reliëfdruk en velvet!

Algemene voorwaarden

 

ALGEMEEN

De algemene voorwaarden van Festikaart.nl zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten waarbij Festikaart diensten verleent en/of goederen levert. Door schriftelijke bevestiging van een overeenkomst met Festikaart, een bestelling via de webshop, een door Festikaart verstuurde offerte of het bevestigen van een opdracht per e-mail, verklaart de klant dat zij kennis heeft genomen van deze algemene voorwaarden en dat de klant met deze voorwaarden en bijbehorende betaalverplichting akkoord gaat.

Een door Festikaart gemaakte offerte is gedurende twee weken geldig. Een samengestelde prijsopgave verplicht Festikaart niet tot het verrichten (van een gedeelte) van de opdracht.
Op alle gecommuniceerde prijzen en offertes is reeds 21% BTW berekend, het standaard tarief voor betaalde goederen bedoeld voor de particuliere sector.


 

VERPLICHTINGEN EN RECHTEN VAN DE KLANT

De klant is verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van alle informatie, die voor de opzet, de uitvoering en verzending van de opdracht van betekenis is. Festikaart kan niet aansprakelijk worden gesteld als er door de klant onjuiste informatie is gegeven wat resulteert in een foutief of niet (goed) geleverd product.

 

UITVOERING VAN DE OPDRACHT

De opdracht kan voortijdig worden beëindigd indien Festikaart kan aantonen dat de werkzaamheden niet kunnen worden uitgevoerd in overeenstemming met de offerte of bestelling en eventueel schriftelijk vastgestelde opdrachtspecificaties. Festikaart mag de gemaakte onderdelen van de klant gebruiken voor promotie en/of publiciteit (met uitzondering van de te herleiden persoonsgegevens, te denken aan doopnamen, adressen en telefoonnummers e.d.), tenzij vooraf anders is afgesproken. De klant kan geen rechten ontlenen aan een ontwerp. Op alle ontwerpen door Festikaart gemaakt rust copyright en worden auteursrechtelijk beschermt. Hierdoor zijn en blijven alle ontwerpen eigendom van Festikaart en mogen deze gebruikt worden voor de collectie en voor wederverkoop door Festikaart zelf

.

ANNULEREN EN RETOURNEREN

Tariefswijziging kan plaats vinden bij wijziging van de inhoud van de opdracht, bij verlenging van de opdracht of bij wijzigingen in voor Festikaart van toepassing zijnde wet- en regelgeving. Webshop artikelen kunnen geannuleerd worden tot het artikel verzonden is. Is er met IDeal of Bankcontant betaald dan wordt het totale bedrag gecrediteerd. Webshop artikelen kunnen worden geretourneerd aan Festikaart indien het product niet aan de verwachting voldoet, met inachtneming van de wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Stuur daarvoor altijd vooraf een email naar administratie@festikaart.nl met de orderinformatie.

Je ontvangt vervolgens van Festikaart een geldig retour etiket. Retouren dienen altijd met track&trace geretourneerd te worden. Geeft het pakketje af op een PostNL punt en bewaar de trackingcode tot het pakket is ontvangen en verwerkt.

Let op! De retourkosten zijn altijd voor rekening van de klant en worden in mindering gebracht op het retour te boeken bedrag.

Speciaal papier dat voor de klant is aangekocht, kan worden geannuleerd tegen een annulatiekost van minimaal €75,- en is dan afhankelijk van het totale order bedrag dat aan desbetreffende leverancier is betaald. Is er met IDeal, Bankcontact of Klarna betaald dan wordt het totale bedrag gecrediteerd minus €75,- en eventueel ander gemaakte kosten.

Wanneer er werkzaamheden zijn doorgestuurd en de klant nog wilt annuleren, zullen er kosten in rekening worden gebracht voor het gedane werk en uren dat reeds verricht is, exclusief de onkosten van reeds gedrukt werk en/of exemplaren.

 

BETALING EN FACTURATIE

Betaling van het orderbedrag dient vóóraf te geschieden middels overboeking, IDeal, Bankcontact of Klarna. De kaarten worden gedrukt nadat de volledige factuur is voldaan. Festikaart is niet verantwoordelijk voor eventuele vertraging in de druktijd, door het te laat betalen van de factuur. Festikaart levert betaalde goederen bedoeld voor de particuliere sector. De debiteur handelt altijd als privépersoon. Verzoeken om facturen op andere naam of omschrijving te zetten worden niet geaccepteerd. Wanneer de tenaamstelling of omschrijving op een factuur niet correct is, kan dit voor problemen zorgen. Het uitreiken van een door Festikaart onjuiste factuur kan leiden tot een boete van €5.278. Indien gebruik wordt gemaakt van de betaalmethode Klarna dan zijn de door Klarna vermelde voorwaarden voor (af)betaling van kracht.

 

LEVERING EN LEVERTIJD

De verzending van geboortekaartjes vindt plaats binnen de door ons genoemde productietijden (www.festikaart.nl/levertijden). Doch uiterlijk binnen 14 werkdagen na het doorsturen van de gegevens en is afhankelijk van de genoemde druktijd per kaart. Festikaart werkt samen met PostNL. Zij streven ernaar om het pakket, nadat deze is afgeleverd bij het postorderbedrijf, een volgende werkdag of op zaterdag te leveren. Echter, dit is geen garantie.

Festikaart heeft na het overdragen aan het postorderbedrijf geen invloed meer op de aflevertijden. Indien door de klant wordt gekozen voor een levering zonder track&trace kan Festikaart niet aansprakelijk worden gesteld bij niet, of niet tijdige uitlevering. Wij zijn niet verantwoordelijk voor problemen of leverfouten bij het postorderbedrijf. Dit kan o.a. zijn: stakingen, disfunctioneren van leveranciers. In weekenden en op feestdagen wordt er niet gedrukt en verzonden.

 

RETOUREN EN RUILINGEN

Gepersonaliseerde producten (te denken aan proefdrukken, stickers, labels en geboortekaartjes) kunnen niet retour genomen worden.
Niet gepersonaliseerde producten (te denken aan enveloppen, collectiestickers) kunnen retour genomen worden binnen 30 dagen. Stuur vooraf een mailtje naar info@festikaart.nl welk product retour komt en met welke reden. Retourkosten zijn altijd voor eigen rekening. 

 

KLACHTEN

Indien de geboortekaartjes niet naar wens zijn, dient de klant binnen de 48 uur na ontvangst, schriftelijk contact op te nemen met Festikaart via info@festikaart.nl met bijgevoegde foto (géén WhatsApp aub). De producten mogen niet gebruikt zijn en moeten nog in originele verpakking zitten. In geval van herdruk ontvangen we de foutieve kaarten altijd retour op onze kosten. Zijn de producten of kaartjes reeds verstuurd dan kan Festikaart de klacht niet langer in behandeling nemen. Voor het laatst bijgewerkt op 12 augustus 2022.