• Geboortekaartjes met bijzondere druktechnieken
  • Ontwerp & bestel eenvoudig online
  • Geschikt voor foliedruk, reliëfdruk, letterpress & stoffen kaartjes

 

Hoe werkt het & keuzes maken! By far één van de meestgestelde vragen. Waar begin ik met uitzoeken van geboortekaartjes?
Hoe maak ik de juiste keuze voor mijn kaartje? Wat wil ik voor geboortekaart? Wat kost een geboortekaartje? Kan ik ook kaartjes zien? Kortom hoe werkt het?
Om je bij deze enorm grote vraagstelling te helpen, heb ik een stappen plan gemaakt. 

Allereerst is het goed om te weten dat er 2 ontwerp opties zijn:

- De editor (= DIY) 

Je kan zelf aan de slag in de online editor. Hierin staan al meer dan 350, door mij ontworpen kaartjes. Bestaande ontwerpen kunnen zo aangepast worden dat elk kaartje opnieuw zijn eigenheid krijgt. Je kan dit zelf online in de editor maken, vrijblijvend en zo vaak als je wenst. Ik maak hierbij géén nieuwe ontwerpen op, je bent hierdoor gebonden aan de ontwerpen die eerder zijn gemaakt, de online beschikbare lettertypes, formaten en vaste stramienen maar je betaald naast de materiaal en drukkosten niets extra's. Eventjes meekijken in jouw ontwerp of je vragen beantwoorden of van advies voorzien is natuurlijk helemaal gratis. 

- Maatwerk

Hoewel de webshop met editor module uitgebreider is dan ooit hiervoor, kan het natuurlijk voorkomen dat je jouw geboortekaartjes niet kan óf wilt maken online. Naast het geautomatiseerde ontwerp- en bestelsysteem bied ik ook een optie aan voor maatwerk opdrachten. We werken gezamelijk buiten de editor om. De mogelijkheden zijn eindelozer maar hou hierbij altijd rekening met een meerprijs. Voor maatwerk verwijs ik je graag naar deze pagina.

Kies je ervoor om je kaartje, zelf in de online editor te maken?
Dan heb ik hieronder een stappenplan voor je uitgewerkt.

1. Wat wil ik voor geboortekaartje?

In de basis is het goed om vooraf al een beetje te weten welke richting je op wilt gaan. Wil je een sereen geboortekaartje, wit? Of een (fel) gekleurde kaart, misschien met ronde hoeken? Wil je foliedruk? Of juist niet?
Verzamel je meest geliefde kaartjes door op het hartje te klikken. Je kaartje wordt opgeslagen in je favorieten. Zo krijg je eenvoudig een overzicht van je geliefde kaartjes en zal het maken van de uiteindelijke keuze makkelijker maken. In je account kan je je verlanglijstje inzien.

Ga naar al onze kaartjes >

2. Wat kost een geboortekaartje?

Heb je je favorieten opgeslagen? Dan is het goed om te weten wat je budget is. Hoeveel geld wil je aan je geboortekaartjes besteden? 

In onze webshop hebben we de meeste kaartjes ook gerangschikt op prijs (o.b.v 75 stuks). Je kan in het filter-menu eenvoudig een keuze maken voor een 'laag' en 'hoog' budget. Evenals een gemiddeld bedrag. De ene klant geeft met gemak €900 uit, terwijl de ander €200 ruim voldoende vindt. En weet je? Alles is goed! Voor iedereen is er iets geschikts te vinden. 
Bij ieder kaartje in de editor kan je de prijs berekenen. In de winkelmand worden extra opties zichtbaar.

3. Bepaal de aantallen

Wat ook een belangrijke graadmeter is, zijn de aantallen. Hoeveel geboortekaartjes heb je nodig? Maar 50 of juist 150? We kunnen onze kaartjes leveren in een oplage vanaf 30 en maximaal tot 300. 
Maak je adressenlijst compleet om te berekenen hoe veel jouw oplage geboortekaartjes je gaat kosten. 

TIP: neem altijd 10 extra kaartjes af. Voor die ene vergeten tante, buurvrouw, kraamhulp en/of ziekenhuis. Het is voordeliger om in één batch wat meer te drukken. Herdrukken brengt een enorme kostenpost met zich mee omdat de volledige opstart opnieuw moet. 

4. Maak tussentijdse schifting na stap 1, 2 & 3..

Ongetwijfeld zullen er al wat kaartjes of favorieten afvallen als je stap 1, 2 & 3 hebt doorlopen.
Dat ene kaartje dat tóch iets duurder is bij jouw aantal benodigde geboortekaartjes, of vind je de opstartkosten niet in verhouding tot jouw oplage? Filter kaartjes die niet meer bij je wensen passen uit je favorieten.

5. Bepaal de druktechniek

Aan de hand van je eigen filtering heb je beter in beeld welk kaartje bij jou past. Welke druktechniek past bij je wensen en je budget? 

Kies je voor één van onze bijzondere druktechnieken die we leveren, dan komen onze prijzen gemiddeld iets hoger uit. 

Heb je een iets kleinere portomonee? Geen probleem! Kies dan voor onze optie 'PRINT'.

 

Vrijwel al onze kaartjes kunnen ook zonder bijzondere druktechniek gedrukt worden om de kosten zo laag mogelijk te houden. En zo ben je wél verzekerd van een tof ontwerp :)

Pak je liever lekker uit? Dan bieden we heel diverse druktechnieken aan, te denken aan 'FOLIE' (wij drukken de ambachtelijke foliedruk, traditionele foliedruk of ook wel hot foil genaamd), 'LETTERPRESS', 'RELIEFDRUK' (verdiept/blinddruk en verhoogd/preeg). 

Maar ook bieden wij in onze editor échte velvet en linnen geboortekaartjes aan. Wil je meer over onze druktechnieken weten?

Lees over alle druktechnieken  >

6. Kies je papiersoort

Zodra je hebt besloten welke druktechniek je graag kiest, passen daar een x-aantal papiersoorten bij. Wij bieden ruim 20 papiersoorten aan in onze webshop. Echter, niet alle papieren zijn geschikt voor alle druktechnieken. 

We hebben een uitgebreide pagina waarin we je precies uitleggen welk papier voor welke druktechniek geschikt is.

Bekijk al onze papiersoorten  >

7. Bestel samples

Al die online termen, leuk hoor! Maar we begrijpen dat je nog steeds niet goed weet wat-wat is. Je wilt het toch eerst even zien. Want vind je het, dat bedrag wel waard? Misschien wil je kleuren folie, een papiersoort en een inktkleur even naast elkaar leggen?

Daar hebben wij iets op bedacht! Bestel vrijblijvend samples om alle materialen zoals papieren, enveloppen, folies en druktechnieken thuis te zien. Zit er geen geschikte sample tussen? Bestel dan een gepersonaliseerde proefdruk van je eigen ontwerp om erachter te komen of het naar je wensen is.

8. Kies een kaartje

Als je alle bovengenoemde stappen hebt doorlopen zullen er enkele favorieten uitkomen, die precies passen bij jouw ultieme geboortekaartje.

Pak het kaartje dat het dichtste bij deze wensen ligt en begin deze te ontwerpen. Ik raad je aan om altijd een proefdruk te bestellen vooraf (indien mogelijk) zodat je tijdig weet of het kaartje naar wens is. 

Na een eventuele proefdruk kan je kaartje in de online omgeving, in jouw account wachten tot de geboorte. Na de geboorte pas je eenvoudig de laatste gegevens aan en kan je de kaartjes bestellen :-) 

Bekijk de editor uitleg  >