Meest gestelde vragen

Type hier je vraag:
Gerelateerde vragen over Bestellen
- Kan ik een gratis proefdruk krijgen?

Ja, bij je bestelling krijg je één proefdruk van ons gratis.

Iedere proefdruk kost bij ons precies de prijs dat we kwijt zijn voor het maken ervan. Jij ontvangt een korting als je zelf ook daadwerkelijk een oplage kaartjes afneemt. Bij je bestelde proefdruk ontvang je van ons een kortingscode van €5,- welke je kan verzilveren op je geboortekaartjes met een maximum gebruik van 1 kortingscode per klant.


- Kan ik een proefdruk krijgen

Wil je graag een fysiek exemplaar thuis ontvangen van jouw design, om formaat, papier en design te bepalen vóór je een volledige order plaatst? Dat kan alleen in de druktechniek print. Deze zijn eenvoudig online te bestellen wanneer je je kaartje in de editor hebt gemaakt. Kies dan bij 'Bestel proefkaartje' voor het aantal '1'. Staat deze optie er niet? Dan is het helaas niet mogelijk om een gepersonaliseerde proefdruk te ontvangen. Proefdrukken in letterpress, folie & reliefdruk zijn helaas niet mogelijk.

Voor letterpress, off-set druk, traditionele foliedruk, reliëfdruk, velours- of linnen bedrukking kunnen we géén fysieke proefdrukken voorzien tegen een acceptabele prijs. De opstartkosten wegen het zwaarste en beginnen bij €150,- Hierbij raden we aan gebruik te maken van onze sample service of een proefdruk in te bestellen in print. 


- Leveren jullie ook in België?

Ja, ons bedrijf is gevestigd in Nederland. Maar we verzenden wereldwijd.

Je pakket halen is in jullie geval waarschijnlijk geen optie. 

Hou er rekening mee dat post van Nederland naar Belgie soms langer onderweg kan zijn. 


- Wat zijn de verzendkosten?

Het tarief van briefpost zonder track&trace binnen Nederland kost €2,50

Het tarief van een pakket met track&trace binnen Nederland kost €4,95

Het tarief van briefpost zonder track&trace naar Belgie kost €3,50

Het tarief van een pakket met track&trace naar België kost €9,95

Heb je gekozen voor pakketpost? Deze worden verzonden mét track & trace code. Je ontvangt separaat een e-mail van het postorderbedrijf met een link om jouw pakketje te volgen. Heb je specifiek gekozen voor briefpost, dan is deze voor zowel ons als voor jou als klant niet te traceren.


- Wanneer kan ik mijn kaartjes ontvangen

Op werkdagen vóór 11 uur besteld, is dezelfde dag in productie. 

Je leest afzonderlijk bij ieder kaartje de benodigde productietijd per druktechniek, papier en afwerking. Hou er rekening mee dat extra afwerkingen altijd een aangepaste en langere productietijd nodig hebben. Onze uitgebreide levertijden zijn terug te lezen op: pagina levertijden

Nadat jouw kaartjes zijn gemaakt, zullen we je bestelling verzenden volgens de door jouw geselecteerde verzendmethode*. Vanaf dat moment zit onze productietijd erop en ontvang je een indien het pakketpost betreft een Track&Trace code van PostNL. Tel a.u.b. onze productietijd op bij de levertijd van de vervoerder, deze vind je op site van PostNL.nl, om uit te rekenen wanneer je jouw bestelling in huis hebt. Festikaart heeft in geen geval invloed op afleverdagen, tijden en vertragingen zodra het pakket in handen is van de vervoerder. 

*Indien gekozen voor pakketpost, worden onze pakketten overgedragen aan PostNL met standaard Track&Trace service. Liever een express levering? Dat behoort tot de mogelijkheden en wordt alleen op aanvraag verwerkt tegen +20% van de drukkosten en/of meerprijs van de vervoerder. Vraag naar de voorwaarden. 


- Wat kost een kaartje

Over prijzen zijn we erg transparant, alle prijzen vind je dan ook terug op onze website, bij ieder kaartje afzonderlijk én in onze prijzencalculator. Traditionele foliedruk, letterpress en reliëfdruk zijn prijziger dan regulier 'print' drukwerk. Natuurlijk is daar een reden voor, het is prachtig, maar ook erg arbeidsintensief.

Benieuwd wat jouw kaartje kost? Bereken hier je prijs


- Hoe kies ik de juiste papiersoort

Festikaart levert veel diverse, maar bovenal unieke papiersoorten. We hebben ons best gedaan op een gevarieerd aanbod. Van dunne gladde papieren tot dikke gestructureerde papiersoorten, zodat er zeker iets tussen zit dat je aan zal spreken. Op onze pagina Bekijk alle papiersoorten vind je een uitgebreide uitleg met goede foto's terug. Lastig om het via een beeldscherm te zien en wil je ze liever in het echt bekijken? Bestel dan onze Sharing Sample Box.


- Kan ik de enveloppen eerder ontvangen?

Ja, je kan een aparte bestelling plaatsen met alleen de benodigde enveloppen en/of eventuele andere accessoires. Deze worden na plaatsing van de bestelling binnen 2 werkdagen verzonden. Hou rekening met extra verzendkosten. 


- Hoe moet ik betalen?

Je kan veilig betalen rechtstreeks via de website. Je kan betalen middels IDeal, Bankcontant, Handmatige overboeking of Creditcard.

Let op, je bent als klant zelf verantwoordelijk voor het juist betalen van de bestelling. Het drukwerk wordt in productie genomen na betaling van de volledige order. Festikaart is niet aansprakelijk voor vertraging in het druk- of verzendproces door het uitblijven van betaling.


Meest gestelde vragen

IK WIL MEER WETEN OVER