Meest gestelde vragen

Type hier je vraag:
Gerelateerde vragen over Vragen over het drukwerk
- Waarom wijkt mijn kleur van de proefkaart af?

De kleur van de kaart kan altijd iets afwijken van de kleur op je beeldscherm. Dit komt doordat web en drukwerk verschillende kleur waardes hebben. Een beeldscherm wordt door licht geproduceerd en drukwerk wordt gedrukt met inken. Kleuren op je beeldscherm zullen vaak feller ogen dan je daadwerkelijke kaartje die je in handen hebt (m.u.v. neon inkten). Ook de papiersoort heeft nog invloed op de kleur van de kaart. De ene papiersoort is bijvoorbeeld wat witter als de andere, waardoor de kleur anders zal worden. Het is dus altijd aan te raden om een proefdruk te bestellen zodat je zeker weet dat de kleur naar wens is, en om teleurstellingen te voorkomen. 


- Waarom worden er opstartkosten berekend

Om je persoonlijke kaartjes te drukken heb ik drukstempels nodig van jouw eigen gemaakte ontwerp. Deze laat ik speciaal voor je maken. De kosten voor het maken van deze stempels liggen hoog, maar eenmaal gemaakt kan ik er oneindig mee drukken. Daarom is de opstartprijs bij Foliedruk, Letterpress en Reliëfdruk altijd €150,- en de prijs per kaart daarna relatief laag. 


- Wat is het veiligheidsgebied en waarom moet ik hier rekening mee houden?

Bij het afsnijden van jou kaartjes, naar het eindformaat kunnen er altijd afwijkingen ontstaan van maximaal 3 millimeter, dit noemen we het veiligheidsgebied. Deze zone is in de editor aangeduid met een zwarte stippelrand.

Plaats teksten en afbeeldingen nooit te dicht op de rand. 

Om ervoor te zorgen dat afbeeldingen, teksten en andere elementen niet worden aangesneden, is het belangrijk om die veiligheidsmarge tot de stippelrand van het eindformaat in acht te nemen. Wanneer elementen of teksten toch te dicht op de grijze rand staan, en er eventuele snijverschillen optreden, zullen er mogelijk delen weg vallen. 

Heb je een kader of rand om je ontwerp?

Ook daar zijn een paar aandachtspunten voor. Lees hiervoor onze 'FAQ GERELATEERDE VRAGEN OVER VRAGEN OVER ONTWERPEN' > Gebruik van kaders. 


- Druk je alles zelf?

Nee. Ik druk wel veel zelf (90%). Maar omdat ik thuis ook twee kleine kindjes heb, kan ik gewoonweg niet 24/7 paraat staan. Daarnaast presteren jullie het vaak om alle baby’s tegelijk te laten komen ;-) Ik heb naast mijn eigen persen, fijne collega drukkerijen om mij heen verzameld die bijspringen waar nodig. Jij als klant merkt en ziet hier niets van omdat zij op dezelfde persen drukken en zij het conform mijn instructies net zo secuur verwerken & verzenden.


- Hoe kies ik de juiste papiersoort

Festikaart levert veel diverse, maar bovenal unieke papiersoorten. ik heb mijn best gedaan op een gevarieerd aanbod. Van dunne gladde papieren tot dikke gestructureerde papiersoorten, zodat er zeker iets tussen zit dat je aan zal spreken. Op de pagina Bekijk alle papiersoorten vind je een uitgebreide uitleg met goede foto's terug. Lastig om het via een beeldscherm te zien en wil je ze liever in het echt bekijken? Bestel dan één of meerdere proefdrukken.