Meest gestelde vragen

Type hier je vraag:
Gerelateerde vragen over Vragen over ontwerpen
- Geboortekaartje zonder logo

Geen logo op je geboortekaartje?

Ik lever ook trouw- & geboortekaartjes zonder reclame.

Standaard staat er een klein logo op de kaarten van Festikaart. Op enkele kaartjes staat deze achterop rechts onderin, op gevouwen kaartjes op de achterkant in het midden naast de vouw. Wil je liever niet dat het logo meegedrukt wordt op jouw kaartjes? Je bent vrij om deze te verwijderen, dit kan je eenvoudig zelf verwijderen, hier zijn geen meerkosten aan verbonden. Verwijder je het logo niet, dan wordt deze automatisch meegedrukt. Ga in de editor naar het kopje ‘LAGEN' > klik vervolgens op de laag 'Logo Festikaart' >  daarna verwijderen door op het prullenmandje te klikken. En Voila, je hebt je kaartjes zonder logo!    


- Kan ik langskomen?

Het is mogelijk om op afspraak langs te komen in mijn atelier in Assen!

Omdat de vraag hoger is dan ik aan kan, plan ik afspraken alleen in voor maatwerk opdrachten. Kies je ervoor om een 'self service' online kaartje te ontwerpen en te bestellen op de site, dan is langskomen niet mogelijk.Indien we een afspraak gaan plannen bereid ik op voorhand alvast het digitale werk voor. Ik vraag vooraf om je wensen en nodige aantallen door te geven, daarop volgend stuur ik je een offerte toe. Zo weet ik beter of de opdracht opdracht bij jullie past, maar ook of deze bij mij past.


- Kan ik mijn kaartje ook in een ander formaat krijgen?

Ja dat kan.

Ik heb meer dan 30 soorten templates beschikbaar, voor de verschillende formaten en verschillende druktechnieken. De vooraf beschikbare ontwerpen zijn hierdoor gebonden aan vaste stramienen. Wil je liever een kaartje in een ander formaat dan kan je het best beginnen bij een nieuw basis kaartje. Je vindt alle formaten bij de Basiskaartjes. Je kan het kaartje vervolgens zelf opnieuw opmaken in het nieuwe formaat met de beeldbank. 


- Hoe werkt het online ontwerpen?

Je hebt je vast en zeker al laten inspireren door de kaartjes op mijn site en online media. Festikaart levert een breed scala aan eigen designs, nieuwe ontwerpmogelijkheden, maar ook aan diverse druktechnieken die ik voor je kan uitoefenen in mijn eigen studio. De bestaande ontwerpen kunnen zo aangepast worden dat elk kaartje opnieuw zijn eigenheid krijgt. Je kan dit zelf online in onze editor maken, vrijblijvend en zo vaak als je wenst. 

Op deze pagina heb ik een uitgebreide uitleg hoe je het beste jouw geboortekaartje zelf kan ontwerpen. 


- Gebruik van kaders (waarschuwing!)

Grote kaders, kleine kaders. Een witte rand om je kaartje heen. Ik zie ze vaak. Ook in eigen eigen ontwerpen zitten ze verwerkt, het kan je ontwerp versterken. Maar er zijn ook aan aantal risico's aan verbonden. Drukwerk wordt, nadat het op grote vellen is gedrukt, met veel precisie nagesneden. Toch kan het voorkomen dat er een kleine snijafwijking van een halve tot een hele millimeter optreed. De kaders zijn aan weerzijde niet meer gelijk. Een kader van 5mm rondom in je ontwerp, kan uitkomen op 4mm links en 6mm rechts. Hierdoor lijkt het alsof je ontwerp niet meer in het midden staat. Gebruik nooit een kader dat kleiner is dan 5mm, de kans op teleurstelling is dan erg groot. Wil je dit helemaal voorkomen, laat kaders in je ontwerp dan achterwege.